Z czego wynikają kłopoty z erekcją?



Istotnym
elementem wpływającym na potencję jest
właściwe jedzenie.
Dobra może łatwo wpłynąć
na nie tylko jakość potencji, lecz
również płodność. Zwróćmy najpierw
uwagę na to, co tracimy w czasie
wytrysku. Jak się okazuje, dochodzi
wówczas do dosyć
istotnych niedoborów selenu.
Możemy go uzupełnić spożywając
niektóre ryby, orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Kolejny bardzo
ważny składnik naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiada za
przyswajanie testosteronu, ten z kolei
pobudza popęd
seksualny. Podczas
spożywania alkoholu czy
palenia papierosów tracimy cynk,
lecz łatwo go uzupełnić
poprzez potrawy strączkowe, wybrane
ryby, białe mięso, żółtka jaj lub
ostrygi.
Niezwykle
ważnym składnikiem jest także
arginina, stanowiąca osiemdziesiąt procent
ejakulatu. Arginina powiększa
wytwarzanie spermy a także wydłuża czas
życia plemników. Składnik ten bierze udział
także w czasie chemicznej
zmiany w tlenek azotu, dzięki czemu naczynia krwionośne ulegają
powiększeniu i możliwa jest lepsza erekcja.
Argininę spotkać można w takich produktach
jak czekolada, mięso wołowe, orzechy
nerkowca, niektóre ryby, orzechy, słonecznik czy indyk.
Warto zwrócić
także uwagę na witaminy, przede
wszystkim na witaminę E, która jest
określana witaminą płodności.
Spotkamy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, zarodkach pszenicy oraz
ciemnym pieczywie. Kolejna witamina to
beta-karoten, jaka ma wpływ na
właściwe działanie
hormonów. Jeżeli pragniemy
unormować jego niedobory warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy batatów.


tekst dostepny na
stronie-



tania levitra
tani cialis



Komentarze są wyłączone.